16 Mart 2016 Çarşamba

Cildimiz Herşeyimiz

Herkese yeniden merhaba J

Bugün sizlere aslında bir tık farklı bir konu olacak ama olmazsa olmaz cildimiz hakkında nasıl daha sağlıklı bir cilde sahip olabiliriz, cildimiz nasıl temizleriz siyah noktalardan nasıl arındırırız benimde uyguladığım birkaç formül anlatacağım…

Cilt Lekeleri İçin Elma Sirkesi
Sirkenin birçok şeye iyi geldiği bilinmekte; zayıflama gibi, saçlarda parlaklık sağlaması için saçınızı durularken kullanabildiğimiz gibi, cildimizdeki siyah noktaları ve lekeleri gidermek için elma sirkesi kullanabilirsiniz.

Sivilce tedavisi için:
Yüzünüzü elma sirkesi ve su karışımıyla yıkayabilirsiniz.

Güneş lekeleri için:
Cildinize suyla karıştırılmış elma sirkesini kompres yaparak lekeli bölgeye uygulayabilirsiniz ya da buhar banyosu şeklinde sirkeyi kullanabilirsiniz.
Ayrıca lekelerin üzerine pamuk ile uygulama yapıp 20-25 dakika bekleyip daha sonra cildinizi yıkayabilirsiniz. Lekelerinizin geçme süresine göre uzun bir zaman boyunca sabırla bu tedaviyi yapmanız gerekebilir, fakat her tedavide olduğu gibi bu tedavide de cildi hassas olan kişiler dikkatli davranmalılar.
Elma sirkesi dışında yine evde uygulanan uygulamalar olarak bir başka asit içeriğine sahip şey limondur. Limon uygulaması yapabilirsiniz, limonun beyazlatma özelliğinden yararlanarak lekelerinizi geçirebilirsiniz.

                                                     Cilt lekeleri için limon uygulaması: 
Direk leke üzerine bir uygulama yapmak mümkün. Uzun süreli bir kullanımda bulunmanız gerekiyor bu uygulama içinde. Yaralar üzerine ve hassas ciltlere dikkatli uygulanmalı, yanma ve kızarıklık yapabilir.
Şuan kış aylarındayız fakat yaz aylarında bu uygulamalar yapılacaksa güneşe çıkarken dikkatli olunması gerektiğini unutmamalıyız. Ayrıca dirseklerimizde oluşan kuruma ve beyazlaşmayı limon ile giderebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder