21 Mart 2016 Pazartesi

Evde Saç Bakımı

Herkese yeniden merhaba, iyi haftalar olsun inşallah :)

Bugün sizlere benim de uyguladığım, evde kolayca yapabileceğiniz hem uygun hemde pratik, daha canlı daha sağlıklı saçlara nasıl kavuşabiliriz onlardan bahsedeceğim.


* Jojoba Yağı
* Tatlı Badem yağı
* Hindistan Cevizi Yağı



Jojoba Yağıyla Saç Bakımı
Güzellik ve bakım için kullanılan pek çok bitkisel reçetede kendine yer bulan jojoba yağı saç bakımı alanında da oldukça etkili doğal bir üründür. Bu yazıda jojoba yağı ile nasıl saç bakımı nasıl yapılır kısaca anlatacağım...
Saç İçin Jojoba Yağı Kullanımı
Jojoba yağını iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Birincisi, yarım çay bardağı jojoba yağına parmaklarınızı daldırarak kafa derinize ve saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Kalan yağı avuç içlerine dökerek saçlara kökten uca jojoba yağı sürün. Başınıza kuru bir havlı sararak ya da bone takarak 15-20 dakika bekleyin ve nemlendirici bir şampuanla saçlarınızı yıkayın. İkinci kullanma yönteminde ise her zaman kullandığınız saç kremi içine birkaç damla jojoba yağı katarak saçlarınızı nemlendirmeniz mümkün.

Jojoba yağının uzun süre dayanması için hava geçirmeyen plastik bir kapta saklamanızı tavsiye ederim. Aydınlık olmayan, serin ve kuru bir yerde saklarsanız uzun bir süre kullanabilirsiniz. Jojoba yağını buzlukta, buzdolabında veya klimaya yakın yerlerde saklamayın. Çünkü jojoba yağı donduğunda besleyici özelliğini kaybetmektedir.


                                                         --------------


Tatlı Badem Yağı İle Saç Uzatma ve Bakım

o    * 3 damla lavanta yağ
o    * 1 adet yumurta akı
o    * 3 yemek kaşığı badem yağı

Malzemeleri belirtilen ölçülerde cam bir kase içine ilave edip karıştırın. Saç derisine parmak uçlarınızla masaj yaparak karışımı yedirin. 30 dakika bekledikten sonra ılık su yardımıyla saçlarınızı temizleyin. Haftada 1 kez tekrarlayarak saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. Benim çok fazla kullandığım bir uygulama :)

                                                                          
                                                                          --------------

Hindistan Cevizi Yağı ile Saç maskesi

1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını, özellikle saç diplerinden başlayarak ve masajla saçınıza dipten uca kadar uygulayın.
Çok kuru ve yıpranmış saçlar için bekleme süresini uzatabilirsiniz, hatta gece boyu bu maske kalabilir. Hindistan cevizi yağı çok hafif ve kolay emilen bir yağ olduğu için gece boyu saçınızda kalmasında sakınca yoktur. Saçlarınızı toplayıp, saçınıza duş bonesi takıp gece boyu saçınızın bakımını sağlayabilirsiniz.
Normal saçlar için 30 dakika bekletip yıkamak yeterli olacaktır.
Hindistan Cevizi yağı ile saç maskesi yaparsanız, yorumlarınızı mutlaka bekliyorum.
:)


Jojoba: 12.90 TL
Badem: 6.90 TL
Hindistan Cevizi: 9.90 TL
( Ürünlerin Fiyatları yerden yere göre fark edebiliyor. Ben Watsons'dan almıştım. )




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder