24 Mayıs 2016 Salı

Kolay Eyeliner Çekme










Herkese merhaba ! 

Bugün, birçoğunuzun bildiği selobant tekniği ile eyeliner çekme yönteminden bahsetmek istiyorum. Hem günlük makyajda hemde özel günler için çok pratik hiç uğraşmadan kullanabileceğiniz bir yöntem. Önce eyeliner çeşitlerine bir bakalım. 






Kalem, Jel ve Likit olarak 3 grupda isimlendirebiliriz. Bu selobant yöntemini hepsinde uygulayabilirsiniz.



Kalemler; bulaşıp dağılmadığı için; uygulaması oldukça kolaydır fakat likit ve jel eyelinerlara kadar yoğun ve pürüzsüz görünmez. Gün içinde dağılıp, yok olması kalitesine bağlıdır.
Jel eyelinerlar; mat ve akıcı yapısıyla kolay uygulanır ve dağılıp gitmesi oldukça zordur. Kalem biçiminde değil küçük kaplarda satın alındığında fırça yardımıyla uygulanır.
Likit eyelinerlar; oldukça belirgin ve keskin bir görünüm yaratır. Genelde kapağı fırçalı küçük bir tüpte karşımıza çıkar. Ayrıca fırça uçlu kalem şeklinde de olabilir. Uygulandıktan sonra kuruması vakit alabilir.






Adım Adım anlatmak gerekirse;






 İlk olarak bantın yapışkanlığını elinizle alın. Sonra bantımızı kendi göz hizamızı takip ederek yapıştırın. Ardından kuyruğumuzu oluşturmak için alt kirik diplerinizden göz kapağımızla 'v' harfi oluşturacak biçimde bir çizgi çekin. O çizgiyi göz kapağımızla birleştirin ve geri kalan kısma da eyeliner çekip içini doldurun. Son olarak bantınızı çıkarın ve bol rimel sürün.
İşte bu kadar basit aslında.:)  Zaten bir iki pratikden sonra eliniz alışacaktır. Hem vakit harcamıyorsunuz hemde kuyruklu bir eyeliner elde etmiş oluyorsunuz. 






















Umarım yazım faydalı olmuştur. Umarım beğenmişsinizdir. Gerçekten bunu deneyin. Çok ama çok kolay çok pratik.  Blogumu sağ üst köşeden takip edebilir, aşağıdan yorum gönderebilirsiniz.. Bir başka yazımda görüşmek üzere...



Mutlu Kalın <3











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder